Położony na greckiej wyspie Mykonos hotel San Giorgio został otwarty przez rodzinę Konstantinidis w 1997 roku. Obecnie zarządzają nim Thomas Heyne i Mario Hertel, którzy poznali się kilka lat temu na wybrzeżu Ibizy. W 2013 roku połączyli siły, by prowadzić San Giorgio, „wyjątkowe miejsce dla podobnie myślących wolnych duchów”, jak piszą na swojej stronie internetowej.
Wszystkie 32 pokoje, w tym dwa duże apartamenty, znajdują się na terenie nieruchomości typu open space, charakteryzującej się charakterystyczną dla Mykonos architekturą bielonych budynków. Wystrój jest świeży, chrupiący i czysty; każdy pokój grecki wypad. Jednak goście nie znajdą telewizorów w swoich pokojach, ponieważ Heyne i Hertel chcą, aby San Giorgio zaoferowało podróżującym bardziej swobodną, artystyczną filozofię.
Z dala od zatłoczonych plaż hotelowych, ale z nocnymi klubami w odległości spaceru, goście znajdą wspaniałą platformę widokową w San Giorgio. Pozwól sobie na orzeźwiającą kąpiel w lśniącym turkusowym basenie na tle wspaniałej scenerii kojących fal Morza Egejskiego.
Jeśli złapanie promieni słonecznych zgłodnieje, usiądź i zjedz chrupiącego gotowanego okonia morskiego, filet z kurczaka po mediolańsku lub tiramisu, a także inne pyszne dania w San Giorgio Cantina.