Hotel Metropole w Monte-Carlo jest przykładem tego, jak przepych starego świata łączy się ze współczesnym urokiem, aby przyciągnąć gości z całego świata. Pierwotnie zbudowany w 1886 roku na ziemiach odzyskanych od papieża Leona XIII, hotel stał się świadectwem bezpretensjonalnej elegancji. Po zakończeniu ostatniej renowacji w 2004 roku, ustanowił nową tożsamość, która zachowała swoje prestiżowe dziedzictwo, oferując jednocześnie współczesną klasę.
Gdy wchodzisz do Hotelu Metropole, Monte-Carlo, ciepły śródziemnomorski wystrój, innowacyjny design i spersonalizowane usługi powitają i oczarują każdego gościa. Projekt ma na celu dodać energii i odmłodzić, zapewniając oazę relaksu i przyjemności. Każdy pokój emanuje wygodą i pięknem. Są skąpane w naturalnym świetle i ozdobione wyłącznie najlepszym marmurem i meblami. W zależności od wyboru pokoju, będziesz cieszyć się widokiem na panoramę miasta lub wysadzane cyprysami aleje.
Na miejscu znajdują się również trzy doskonałe lokale gastronomiczne, z których każdy jest zarządzany przez Joëla Robuchona, który posiada tytuł szefa kuchni z największą liczbą gwiazdek Michelin na świecie. Niezależnie od tego, czy wybierzesz kuchnię japońską w Yoshi, czy tradycyjne dania kuchni śródziemnomorskiej w Odyssey, przygotuj się na zaskoczenie. W ciągu dnia można poddać się terapeutycznym zabiegom spa lub wypocząć przy podgrzewanym basenie morskim w hotelu. Tuż za wejściem można również wić się po butikach i kawiarniach Casino Square. Jeśli wolisz nieco więcej emocji, konsjerż może również zorganizować szereg niezwykłych atrakcji od morza po niebo.
Metropole Hotel, Monte-Carlo, pozwala uciec od codzienności, aby doświadczyć zdumiewającego.