Weekend z tortami lodowo-bezowymi od Grycana

Dwie chrupiące bezy przełożone trzema warstwami lodów produkowanych rzemieślniczymi metodami według tradycyjnych receptur, udekorowane wiórkami kokosowymi oraz owocami lasu – czy może być coś lepszego?

W ten weekend, 26-28 kwietnia, porcje ręcznie przygotowywanych tortów lodowo-bezowych Grycan dostępne będą w lodziarnio-kawiarniach w promocyjnych cenach.

- Nasze torty lodowo-bezowe to unikatowe połączenie własnoręcznie przygotowywanych i wypiekanych w naszej fabryce blatów bezowych z rzemieślniczymi lodami najwyższej jakości. Przygotowujemy je sami na każdym etapie: od ręcznego szprycowania bez, kończąc na dekoracji z owoców. Naszym zdaniem to doskonała propozycja na słodką chwilę z bliskimi. Serdecznie zapraszamy – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

Każdy tort lodowo-bezowy to dwie bezy przełożone lodami: waniliowymi, czekoladowymi i sorbetem z malin, a następnie wykończone warstwą puszystej bitej śmietany. Cały proces produkcji odbywa się w tradycyjny, rzemieślniczy sposób w podwarszawskiej fabryce Grycan – Lody od pokoleń w Majdanie. Puszysta, lśniąca piana z białek jaj i cukru jest ręcznie wyciskana z rękawa cukierniczego, a następnie wypiekana, aż do osiągnięcia odpowiedniej chrupkości. Po ostygnięciu blaty bezowe przekładane są trzema warstwami lodów i zamrażane. Całości kompozycji dopełnia dekoracja z wiórków kokosowych oraz ręcznie układanych owoców – jagód i malin.

Torty kupowane w całości doskonale sprawdzają się podczas rodzinnych uroczystości, takich jak komunie, czy chrzciny, natomiast te zamawiane w porcjach idealnie komponują się z aromatyczną kawą lub herbatą.

W najbliższy weekend, w lodziarnio-kawiarniach w całej Polsce, torty w całości dostępne będą w cenie 79 zł, a jedna porcja tego przysmaku w cenie 9,90 zł.

Ponadto, w warszawskich lodziarnio-kawiarniach dostępna jest nowość – tort lodowo-bezowy Oreo, który jest połączeniem lodów śmietankowych z kultowymi ciasteczkami Oreo oraz dwóch warstw bezy, bitej śmietany i wiórek czekoladowych.

W ofercie lodziarnio-kawiarni w Warszawie dostępne są:
Tort lodowo-bezowy w cenie 79 zł
Porcja tortu lodowo-bezowego w cenie 9,90zł
Tort lodowo-bezowy Oreo w cenie 85 zł

Oferta obowiązuje w lokalach Grycan – lody od pokoleń w dniach 26-28 kwietnia.

 alt



alt



 alt

 

 

alt

 

 alt

 alt



alt

 

.