Oferta Kochamy Desery w lodziarnio-kawiarniach Grycan

W lodziarnio-kawiarniach startuje nowa oferta „Kochamy Desery”. Znalazły się w niej desery przygotowywane z lodów i sorbetów z owoców produkowanych rzemieślniczymi metodami z najwyższej jakości składników.

W najnowszej ofercie sieci Grycan – Lody od pokoleń dostępne są zarówno znane i lubiane desery lodowe,
jak i zupełnie nowe propozycje. Wszystkie przygotowywane na bazie lodów i sorbetów z owoców produkowanych rzemieślniczymi metodami. Chrupiące rurki waflowe, maślane „kocie ciasteczka”, bezy, bita śmietana oraz polewy pochodzące z własnych pracowni cukierniczych lub lodziarnio-kawiarni stanowią smakowite dopełnienie lodowych kompozycji.

Nasi goście kochają desery lodowe i bardzo chętnie sięgają
po nie przy każdej możliwej okazji. To dla nas wielka radość! Dlatego tej wiosny z największą przyjemnością przygotowaliśmy dla nich najnowszą deserową ofertę. – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

Goście lodziarnio-kawiarni mogą wybierać spośród 20 deserów dostępnych w menu.

Tej wiosny właściciele sieci polecają w szczególności 6 wybranych propozycji, wśród których znalazły się NOWOŚCI 2018:
Deser Mango – połączenie sorbetu z mango i lodów śmietankowych z musem
ze słodkiej odmiany mango Alfonso, plastrami banana, bitą śmietaną i maślanym „kocim ciasteczkiem” przygotowywanym ręcznie na bazie tej samej rodzinnej receptury, którą stosował ojciec Elżbiety Grycan jako szef pracowni cukierniczej Hotelu Bristol. Cena: 18,90 PLN
Deser Malinowe Brownie – połączenie trzech kulek lodów – czekoladowych, stracciatella i sorbetu z malin skomponowanych z gorącym, czekoladowym ciastkiem brownie własnej produkcji. Kompozycję dopełnia bita śmietana, przygotowywany na miejscu w lodziarnio-kawiarni sos z malin, oraz chrupiąca waflowa rurka wypiekana i ręcznie zwijana we własnej pracowni cukierniczej. Cena: 19,90 PLN.
Deser Pistacjowy – kompozycja aromatycznych lodów pistacjowych z doskonale podkreślającą ich smak, kulką lodów czekoladowych. Deser udekorowany jest puszystą i słodką bitą śmietaną, polewą czekoladową, pistacjami oraz chrupiącymi bezami własnej produkcji. Cena: 17,90.

W ofercie znalazły się również klasyczne, chętnie wybierane przez gości lodziarnio-kawiarni desery lodowe:
Deser Orzechowy Kielich – połączenie lodów orzech włoski oraz waniliowych, udekorowany bitą śmietaną, sosem karmelowym, orzechami włoskimi oraz maślanym „kocim ciasteczkiem” wytwarzanym we własnej pracowni cukierniczej. Cena: 19,90 PLN.
Deser Truskawkowy – orzeźwiająca kompozycja sorbetu z truskawek z lodami waniliowymi. Dekorację stanowią: puszysta i słodka bita śmietana, polewa z truskawek przygotowywana na miejscu w lodziarnio-kawiarni, truskawki oraz chrupiąca rurka waflowa zwijana ręcznie w pracowni cukierniczej. Cena: 15,90 PLN.
Deser Bananowy Kielich – lody waniliowe i czekoladowe z bitą śmietaną, musem brzoskwiniowym, plastrami bananów udekorowana struganą czekoladą deserową oraz chrupiącymi rurkami waflowymi ręcznie zwijanymi we własnej pracowni cukierniczej. Cena: 19,90 PLN.

Oferta dostępna jest od 4 kwietnia do 11 maja włącznie w lodziarnio-kawiarniach sieci Grycan – Lody od pokoleń z pełną kartą menu. Na wyspach w centrach handlowych dostępny jest wybór deserów na wynos.

 alt



alt



 alt

 

 

alt

 

 alt

 alt



alt

 

.