Umożliwiamy kontakt pomiędzy firmami a klientami i producentami

Ewa Woch, dyrektor zarządzająca easyFairs® Poland

5-6 lutego 2014 r. w Gdańsku rozpoczynają się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Czy mogłaby nam Pani zdradzić przesłanie, jakim kieruje się firma easyFairs® podczas organizacji targów gastronomicznych?

Zadaniem zespołu targów easyFairs® FOOD-to-GO jest przede wszystkim umożliwienie bezpośredniego kontaktu pomiędzy firmami a potencjalnymi klientami i producentami. Istotne jest dla nas zdobycie jak największej liczby wystawców oraz zapewnienie wysokiej frekwencji wśród odwiedzających, tak aby obie strony były zadowolone. Jest to niełatwe zadanie, które wymaga solidnego przygotowania. Przy organizowaniu targów gastronomicznych każda z firm może liczyć na szeroki wachlarz możliwości i narzędzi marketingowych opierających się na posiadaniu własnego stoiska targowego oraz intensywnych działaniach promujących ich produkty, bądź usługi co z reguły zwiększa zainteresowanie daną ofertą. Celem naszej pracy jest bowiem stworzenie dobrej atmosfery w prowadzeniu rozmów biznesowych, które przyniosą satysfakcję i efektywne skutki dla każdego, kto tylko się na nich pojawi.

To juz IV edycja targów FOOD-to-GO i po raz kolejny jest ona organizowana w Gdańsku. Dlaczego wybrali Państwo właśnie Gdańsk?

Wcześniejsze edycje targów easyFairs® FOOD-to-GO spotkały się z pozytywnym odbiorem zarówno wśród wystawców, jak i odwiedzających. Wysoka frekwencja oraz pozytywne opinie gości targowych utwierdziły nas w przekonaniu, że to co robimy ma sens i jest pomocne w odkrywaniu tajników sukcesu. Hala Amber Expo na ul. Żaglowej w Gdańsku ma ogromne możliwości skupienia w jednym miejscu wszystkich zainteresowanych. Ponadto rejon Pomorza ze względu na posiadane walory turystyczne charakteryzuje się bardzo bogatą bazą punktów gastronomicznych. Jest więc to miejsce o ciągłym zapotrzebowaniu na powiększanie konkurencyjności ofert wśród lokali i wypracowaniu możliwie najatrakcyjniejszych rozwiązań dostosowanych do potrzeb rynku. Ponadto, jednym z elementów tegorocznych targów będzie promocja regionalnej żywności, gdzie podpowiemy w jaki sposób wykorzystać ją w restauracyjnym menu. Targi są doskonałą okazją do zaprezentowania walorów kulinarnych, w tym odkrycia oryginalnych i wyjątkowych smaków jakie skrywa obszar Pomorza.

Jakich nowości można się spodziewać w ramach IV Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO?

Z pewnością interesującym elementem targów będzie strefa Deserowe Inspiracje. Jest to nowość kierowana głównie do przedstawicieli branży lodziarskiej i cukierniczej. Mistrzowie w tej dziedzinie przedstawią ciekawe trendy w kwestiach przygotowywania i dekorowania deserów, a także hity związane z kolorem, kształtem, czy smakiem. Gościem specjalnym targów będzie Pani Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która poprowadzi pokaz przygotowania dekoracji z karmelu. Na stoiskach wystawców zaprezentowane zostaną m.in. ekspresy do kawy, koncentraty lodowe, maszyny do lodów, gofrów i bitej śmietany, wyciskarki do cytrusów. Dużą uwagę podczas targów zwrócimy także na problem nietolerancji glutenu oraz braku w restauracjach odpowiedniego menu dla osób uczulonych. Ciekawie zapowiada się pokaz kuchni bezglutenowej, który pierwszego dnia targów poprowadzą goście targów – Jola Słoma i Mirek Trymbulak, autorzy programu kulinarnego Atelier Smaku na antenie Kuchni+. Wydarzenie objęte zostało patronatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz firma Zakład Piekarniczo-Cukierniczy „Glutenex".

Czy może Pani zdradzić jakie produkty prezentowane będą na IV Targach FOOD-to-GO?

Oferowane produkty i usługi cechować się będę dużą różnorodnością. Nie zabraknie wystawców z urządzeniami i wyposażeniem dla gastronomii, lodziarni, czy pizzerii. Przedstawiona zostanie gama produktów i półproduktów spożywczych. Wystawcy zaprezentują maszyny pakujące oraz opakowania do dań na wynos, a także wszelakie dodatki do dań. W ofercie znajdą się również urządzenia mobilne oraz środki higieny i systemy utrzymania czystości. Obecność na targach zapowiedzieli liczni właściciele, menadżerowie i kierownicy lokali gastronomicznych. Tak jak w roku ubiegłym spodziewamy się również gości spoza granic Polski, m.in. Litwy, Łotwy, Rosji, Obwodu Kaliningradzkiego, Niemiec, Słowacji, Włoch, Hiszpanii.

Każdego roku podczas IV Targów FOOD-to-GO można spotkać się z ciekawym programem towarzyszącym targom seminariów lernShops™. Jakimi prezentacjami i pokazami zaskoczycie Państwo gości tym razem?

Seminaria lernShops™ to cykl prezentacji i pokazów, które odbywają się równolegle z tragami. Najlepsi specjaliści z branży gastronomicznej dzielą się swoją wiedzą, doświadczeniami oraz znajomością nowinek technicznych i trendów w gastronomii. Podczas IV edycji FOOD-to-GO oprócz pokazów i degustacji będziemy mogli zagłębić się w tematy dotyczące zdrowotnych właściwości przypraw i ziół. Zaprezentowane zostaną naturalne, jednorazowe naczynia z otrąb pszennych. Dowiemy się również czego należy unikać i na jakie działania uważać w trakcie prowadzenia kampanii reklamowej restauracji. Wszelkie wskazówki zdobyte podczas seminariów learnShops™ okazują się bardzo przydatne w praktyce.

IV edycja targów FOOD-to-GO zapowiada się obiecująco. Jakie są Państwa oczekiwania odnośnie tej imprezy?

Oczywiście mamy nadzieje, że nadchodząca edycja cieszyć się będzie jeszcze większym zainteresowaniem zarówno wśród wystawców jak i gości targowych. Oczekujemy, iż każdy wystawca i odwiedzający wyjdzie z imprezy w pełni usatysfakcjonowany z licznymi kontaktami branżowymi oraz pomysłami na udany biznes.


Zachęcamy do rejestracji na targi na stronie www.easyfairs.com/pl/ftg2014, która pozwala na bezpłatny wstęp na targi.
Organizator:
easyFairs Poland Sp. z o.o.
Tel. 12 651 95 20
Fax 12 651 95 22
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
www.easyfairs.com/pl

Miejsce targów:
AMBER EXPO
ul. Żaglowa 11
80-560 Gdańsk

Godziny otwarcia targów:
Środa, 5 lutego 2014, 10.00 - 16:30
Czwartek, 6 lutego 2014, 10.00 - 15:30

 alt



alt



 alt

 

 

alt

 

 alt

 alt



alt

 

.